2024 Instagram Trend Raporu

2024 Instagram Trend Raporu

2024 Instagram Trend Raporu

2024 Instagram Trend Raporu

2024 Instagram Trend Raporu 2024 Instagram Trend Raporu

Instagram bugün, Z kuşağının önümüzdeki yıl küresel kültürü yönlendirecek trendleri ele alacağı 2024 Instagram Trend Konuşması'nı tanıtıyor.

2023 sosyal medyada hatırlanacak bir yıl oldu. Barbie'nin dünyayı pembeye boyamasından 'kız yemeği'nin yükselişine kadar, Instagram ve ötesindeki viral anlar ve trendler, küresel kültürü yönlendiriyor ve Z kuşağının bir sonraki hamlesini etkiliyor.

WGSN ile ortaklaşa yürütülen Instagram Trend Talk'ta ABD, İngiltere, Brezilya, Hindistan ve Güney Kore'deki Z kuşağı trendlerini inceleyen kapsamlı bir anketin sonuçları paylaşılıyor. Ankette Z kuşağı için önemli olan konular, sorunlar ve trendler soruldu ve 2024'te platformun her yerinde moda, güzellik, sosyal medya, flört, arkadaşlıklar ve daha fazlasına dair neler görmeyi bekleyebileceğiniz belirlendi.

Rapordaki önemli bulgular şunları içeriyor:

Z kuşağı 2024'te sürdürülebilir moda hedeflerine odaklanıyor. Büyük olasılıkla daha az yeni kıyafet satın alacak, kıyafetleri tekrarlayacak ve yerel olarak alışveriş yapacaklar. Gelecek yıl Z kuşağından göreceğimiz En İyi 5 Sürdürülebilir Moda Uygulaması şunları içeriyor:

#1 Daha Az Yeni Kıyafet Satın Alın

#2 Tekrarlanan Kıyafetler

#3 Yerel Alışveriş

#4 Tasarruf ve/veya çevrimiçi veya IRL üzerinden ikinci el alışveriş

2024'ün küresel anlamda en iyi 5 Moda Trendi:

#1 Mütevazı Giyinme

#2 Tasarruflu, Vintage, Yadigâr

#3 Daha sürdürülebilir olmak için tekrarlanan kıyafetler

#4 Kıyafetleri beklenmedik şekillerde giymek

#5 Kendin Yap

Moda ve güzellik tamamen bireysellikle ilgili olacak; Z kuşağının yaklaşık 1/3'ü giyim konusunda daha yaratıcı olmayı aradıklarını ve bunu kendi imza kokularını ve kendi 'temel' estetiklerini bulmanın yakından takip edildiğini söylüyor.

Z kuşağı, 'temel' estetiklerini belirledikçe, dolaplarını kendilerini iyi hissettikleri kıyafetlerle doldurmaya çalışacak. Ankete katılan ülkelerdeki insanlar, kıyafet seçimlerinin rahat olduklarını ifade etmesini istedikleri konusunda hemfikir.

Z kuşağı katılımcıları, sosyal medyadan öğrendikleri en sevdikleri güzellik tüyolarının 'Yeni Bir Saç Modeli' olduğunu ve ardından cilt bakımının geldiğini belirtti.

Z kuşağı bu güzellik trendini geçmişte görmek istedikleri güzellik trendi olarak tanımlarken, kaşları kazındı.

Z kuşağının dörtte birinden fazlası 2024'te kendilerine özel bir koku keşfederek kendilerini ifade etmeyi planlarken, koku yaratıcıları yükselişte.

Sosyal Medya

Z kuşağı, 2024'te anlamlı bağlantılara öncelik vermeyi amaçlıyor; nesil, arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurmak için sosyal medyayı kullanmayı planlıyor. Yakın bir saniye, trendlerin (Moda, Müzik, Teknoloji) zirvesinde kalmaktı.

Biriyle yakınlaşmak için Instagram'ı nasıl kullandıkları sorulduğunda, en çok kullandıkları yöntemler şunlardı: birinin hikayesini beğenmek, DM'lerde kısa videolar veya memler göndermek ve akışlarındaki bir gönderiyi beğenmek.

Flört ve Arkadaşlık

Z kuşağı her zamanki gibi bekar ve katılımcıların %63'ü ilişki durumlarını bu şekilde belirtiyor. 2024 için en önemli ilişki önceliği 'mevcut ilişkilerimi güçlendirmek' olduğundan, bunu yakın zamanda değiştirmeye çalışmayabilirler.

Yeni biriyle tanıştıktan sonra, Z kuşağının %28'i ilk hamleyi telefon numaralarını değiştirmek yerine Instagram kullanıcı adlarını değiştirerek yapıyor.

#1 Ağzı açık çiğnemek

#2 Kötü mizah anlayışı veya memlerdeki tat

#3 Kirli tırnaklar

#4 Bebek sesi kullanıyor

#5 Eski sevgilisini IG'de takip ediyor

Z kuşağının Instagram'da hoşlandığı kişiyle flört etmesinin en yaygın yolları arasında birinin hikayesini beğenmek, birini hikayesine veya fotoğraf dökümüne eklemek veya birini Yakın Arkadaşlar listesine eklemek yer alıyor.

Arkadaşları hakkında en çok neye değer verdikleri sorulduğunda, ankete katılan bölgelerdeki başlıca yanıt şu oldu: 'Onlara her şeyi söyleyebilirim' ve ardından 'beni herkesten daha iyi anlıyorlar'.

Yaşam Tarzı

Gelecek yıl, Z kuşağının büyüme dönemi olarak tanımlanacak ve pek çok kişi önümüzdeki yıl için kendini geliştirmeye ve gelişmeye odaklanacak. Z kuşağının 2024'teki en iyi dönemleri:

#1 Kişisel İyileştirme veya Gelişim

#2 Şanslı

#3 Özür Dilemeden Kendim

Z kuşağı, kendi kendine işe başlayan bir nesil; her 3 kişiden 1'i zenginliğe ulaşmanın en iyi yolunun bir tür serbest meslek sahibi olmak olduğunu söylüyor.

Z kuşağının 2024 için en önemli üç önceliği "sağlıklı kalmak" (düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek vb.), kariyer yolunu keşfetmek ve seyahat etmektir.

Yiyecek

Z kuşağı trend gıdaları ve malzemeleri denemekle ilgileniyor; %45'i vegan ürünleri tüketmekle ilgilendiğini, %42'si ise bitki bazlı etleri denemekle ilgilendiğini söylüyor.

Ünlüler

Z kuşağı, %75'i fandomlara ait olan bir hayran ordusunun üyesi olmanın ne demek olduğunu biliyor. Dünya çapındaki en iyi fandomlar şunlarla ilişkilidir:

#1 numaralı TV şovu / anime

#2 Müzisyenler

#3 Video oyunları

Z kuşağının çoğunluğu, Instagram'da bir ünlüye DM gönderdiklerini bildiriyor ve bu DM'yi göndermenin, desteklerini ve takdirlerini göstermenin en iyi yolu olduğunu ifade ediyor.

Aktivizm

2024 yılında Z kuşağı, 'kendini/başkalarını eğitmek', 'oy vermek' ve 'farkındalığı yaymak için sosyal medyayı kullanmak' yoluyla kendileri için en önemli konularda harekete geçecek.

Kaynak : https://about.instagram.com/blog/announcements/instagram-trend-talk

BİZE HEMEN ULAŞIN