Sosyal Medya Uzmanı Kimdir ? Nasıl Olmalıdır ?

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir ? Nasıl Olmalıdır ? sıradışı digital,sosyal medya yönetimi,sosyal medya uzmanı,profesyonel sosyal medya kullanımı,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir ? Nasıl Olmalıdır ? sıradışı digital,sosyal medya yönetimi,sosyal medya uzmanı,profesyonel sosyal medya kullanımı,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir ? Nasıl Olmalıdır ? sıradışı digital,sosyal medya yönetimi,sosyal medya uzmanı,profesyonel sosyal medya kullanımı,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir ? Nasıl Olmalıdır ? sıradışı digital,sosyal medya yönetimi,sosyal medya uzmanı,profesyonel sosyal medya kullanımı,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans, Sosyal Medya Uzmanı Kimdir ? Nasıl Olmalıdır ? sıradışı digital,sosyal medya yönetimi,sosyal medya uzmanı,profesyonel sosyal medya kullanımı,eskişehir dijital ajans,ankara dijital ajans,

Sosyal Medya Uzmanı 10 Kaplan Gücünde Olmalı!

Sosyal medya uzmanı, birçoklarının düşündüğü gibi neredeyse bütün gününü İnternet'te geçiriyor yada öyle sanıldığı gibi oturduğu yerden de para kazanmıyor. (Tamam, oturuyor belki çoğu zaman ama boş da durmuyor). Kolay değil öyle sosyal medya uzmanı olmak...

siradisidigital_sosyalmedyayonetimi_dijitalajans

Sosyal medya uzmanı şahsiyetten on kaplan gücünde olması bekleniyor. On bir veya on iki ya da daha fazla kaplan gücünü performans olarak yansıtabilmesi ise tabii ki kariyerini parlatıyor; ancak, kariyeri ne kadar parlarsa parlasın o kadar kaplanı nasıl doyuracağı kimse için pek bir şey ifade etmiyor. Zira on kaplanı (ve tabii ki fazlasını) bünyesinde barındıran tek bir kişi olarak kabul ediliyor.

Aslında "sosyal medya uzmanı" olmak demek, yaratıcılıktan stratejiye; yazarlıktan tasarımcılığa; reklamcılıktan pazarlamacılığa pek çok alanda birikim sahibi olmak demek. Cidden... Bakın sosyal medyacı nasıl on kaplan gücünde oluyor:

1- Sosyal Medya Uzmanı John Nash'tir.

sosyal_medya_yonetimi_siradisidigital_dijitalajans_facebook

Harikulade bir matematik zekasına sahiptir; analiz yeteneği, en sağlam strateji kuruluşlarını, “think tank” kurumlarını gölgede bırakacak kapasitededir.“Manager”ına sosyal medyada boşa zaman geçirmediğini göstermelidir. “Analytics”i bilmeli, trafiği izleyebilmeli, “metrics”i doğru yorumlayabilmeli; yaptığı işin nasıl da etkili olduğunu, şirketine nasıl fayda sağladığını somut verilerle gösterebilmelidir.

sosyal_medya_yonetimi_siradisidigital_dijitalajans

2- Sosyal Medya Uzmanı Dan Brown'dır.

dawinci_siradisidigital_sosyalmedya_yonetimi

 

Herkesin dikkatini çekecek özgün içerikler üretecek kadar iyi bir yazardır. Bunu yaparken popüler malzemeyi bulur; onu en iyi şekilde kullanır.

Post'ları çok tıklanmalı; “best-seller” olmalıdır. Dilden dile dolaşmalı; insanları paylaşmaya zorlamalıdır. Dil bilgisini, ona uymayabilecek kadar iyi bilir; gerekirse dilediğince bozar. Ayrıca, ikinci ve üçüncü dil; varsa daha fazlası “tercih sebebi”dir. Eserlerini, diğer dillere kendisi çevirmelidir.

 

3- Sosyal Medya Uzmanı Andy Warhol'dür.

siradisidigital_sosyalmedya_yonetimYazdığı içerikleri, görsellerle, grafiklerle, videolarla destekler. Grafik tasarımcıya bağlanırsa zaman kaybeder. Üstüne üstlük ona laf anlatana kadar hazırlamış olduğu içerik, günceli kaybeder.O yüzden bir Photoshop olsun, hiç değilse bir Premier olsun öğrenip görsel tasarım ve video kurgusu yapabilmelidir. Gerekirse fotoğraf da çekebilmelidir.

Andy Amcanın dediği o meşhur sözdeki gibi  “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” 

 

4- Sosyal Medya Uzmanı Sherlock Holmes'tür.

siradisidigital_sosyalmedya_yonetimi_dijitalajans

SEO... Search Engine Optimization... Markasının sosyal medyada dikkat çekmesini sağlamak için arama motorlarında içeriklerini zirveye taşıyacak “anahtar kelimeleri” arayıp bulur.Bir dedektif titizliğiyle “AdWords”ü inceler; markasını öne çıkaracak kelimeleri, başlığına, içeriğine yedirir.Google'da listelenme sırasını yükseltmek için doğru anahtar kelimelerle içeriğini adeta dantel gibi dokumalıdır.

5- Sosyal Medya Uzmanı Mr. Monk'tur.

sosyalmedyauzmanı_siradisidigital

Bütün sosyal medya aleminde dolaşan içerikleri görüp hangilerinin kendi markasının işine yarayacağını sezip paylaşmayı başarır. Detaylarda kendi hedef kitlesinin ilgisini çekecek noktaları bulur; bu gibi akıllıca paylaşımlarla marka imajını güçlendirirken takip edilmeyi sağlar.

 

6- Sosyal Medya Uzmanı Bayan Topesto'dur.

sosyalmedyayonetimi_uzmanı_siradisidigital

Mevcut ve potansiyel müşterilerle ilk iletişime geçecek olan müşteri temsilcisidir. Dolayısıyla müşteri ilişkileri alanında bilgi sahibidir. Nasıl yaklaşacağını; nasıl konuşacağını bilir.

Kızgın bir müşterinin gönlünü almayı; onu sakinleştirmeyi başarmalı; yeni müşterilerinde marka aşkı uyandırmalıdır.

7- Sosyal Medya Uzmanı Paris Hilton'dur.

sosyalmedyauzmanı_parishilton_siradisidigital

Markasının PR'ını yapar; yeni network'ler oluşturur. Temsil ettiği markanın tüketici/kullanıcı gözünde imajını yükseltirken pazarındaki etkili isimlerle bağlantıya geçer; onlarla etkileşim hâlinde olur.

Doğru isimleri, doğru kurumları takip etmeli, trend setter'ların yayınladığı post'larını paylaşmasını sağlamalıdır.

8- Sosyal Medya Uzmanı Wachowski Sisters'tır.

sosyalmedyayonetimisiradisidigital_dijitalaajans

Podcast ve videolar, sosyal medyada ciddi ilgi çektiğinden zaman kaybetmemek için gerektiğinde kendi kurgusunu yapar; müşterilerinin ilgisini çekecek gönderiler paylaşır. Bunu yaparken kendi sanatsal kaygılarından uzak durur; ödül hayallerini bir kenara bırakır. En anlaşılır, seyredilebilir ve markasına katkı sağlayacak içerikleri üretir.

 

9- Sosyal Medya Uzmanı Elon Musk'tır.

dijital_pazarlama_sosyal_medya_yonetimi

Yeniliklere açık olmaktan fazla; ilk kavrayıp uygulayan kişidir. Facebook, Twitter, Instagram gibi üç beş platforma kilitlenip kalmaz; yükselen yeni değerleri en başından yakalar ve markasını oralara herkesten önce taşır.

Sosyal medya ve yeni nesil pazarlamada sürekli yeni yöntemler ortaya çıktığından onlara ayak uydurmayı becerebilmelidir.

10- Sosyal Medya Uzmanı Ronald McDonald'tır.

eskisehir_siradisidigital_sosyalmedya_pr_dijitalajans

Nasıl ki o, her girdiği ülke için menüsüne özgün lezzetler ekliyorsa sosyal medyacı da her platform için özel, o platforma uygun içerikler hazırlar. Facebook'ta fotoğraf ve video odaklı, Twitter'da yazı ve link merkezli, blog'unda ise metin ağırlıklı içerikler üretir; her platformun kullanıcısının iştahını kabartacak özel paylaşımlarda bulunur.

Sosyal medya uzmanı, bütün bu özellikleri üzerinde taşımaktan başka her gün kendini geliştirmeli; bunlara yenilerini eklemelidir.

Özetle, pek çok meslek için geçerli olduğu gibi işi, öyle dışarıdan göründüğü gibi değildir. Ve evet, sosyal medya uzmanlığı, bir hobi, bir yan iş değil; meslektir. Dolayısıyla gerçekten uzmanlık gerektirir. Yalnızca sosyal medyaya odaklanmış kişilerce markanızı hak ettiği yere taşımak ve sosyal medya yönetiminde başarıya ulaşmak için bu işe sosyal medya ortaya çıktığı günden bu yana yıllarını vermiş Sıradışı Digital'den yardım alabilir, işi sadece sosyal medya olan profesyonellerle tanışabilirsiniz.

Firmanızı sosyal medya'da güçlü kılmak için iletişime geçin.

BİZE HEMEN ULAŞIN